Hospůdka Ve Mlejně

01.01.2009 00:00

Někdy v polovině června 2008 jsem nahlédnul dolů na dvůr mlýna a moje srdce zajásalo. V té době se rodila nová hospůdka v přízemí budovy mlýna. Koncem července už poutač u silnice zval na posezení v již otevřené, byť v poloprovozu, hospůdce a na terasu u řeky. Z té doby je řada přiložených obázků.

Ale od léta 2009 již funguje naplno a je to docela pěkná, příjemná restaurace. Klenby, cihlové stěny, trámové stropy, část lokálu zvýšená.... Škoda, že čas uběhnul a odnes sebou i naše hraní country a trampských písniček. Tady by se hrálo! Ale snad přijdou jiní, mladší a já si sednu někde v koutku a potichu si s nimi zazpívám: "hospůdko, hospůdko malá, hospůdko začouzená...". Ale nejen čas odnáší. I divoká voda jarního tání vzala sebou molo a přístav.
 Ale tohle je jen povídání, přijďte se tam raději podívat osobně a kdo chcete předem nahlédnout přes svůj monitor, pojďte tudy.....
 Jak jsem jinde napsal, čas běží jak ta voda v Sázavě a dneska už je hospůdka "dospělá" a funguje k plné radosti všech, kdo vejdou. Změnil se (k lepšímu!) interier, venku na terase se doplnilo další sezení, jen ten přístav si voda jednou v zimě vzala sebou, takže vodáci přistávají se souhlasem vlastníka pozemku u břehu v sousedství. Ale to je na jiných, již zmíněných stránkách (tudy...). A ještě něco na okraj. Na Mlejně se asi bourat nebude, spíš naopak. No, nechme se překvapit.